1-) Panonun enerjisini kesin ve şebeke çıkışı, jeneratör çıkışı, yük şalterlerini açın. 2-)Ana giriş şalter değerini ve kablo kesitini raporunuza işleyin. 3-) Giriş gerilimini kontrol ederek değerleri forma ekleyin. 4-) Sigorta değerlerine göre akım ve kablo kesiti kontrol edin.
Kaçak akım algılamToroidal akım transformatörünün içinden kabloları ve varsa nötr kablosu geçirilmelidir. Toprak hattına ait kablolar toroid transformatör içinden kesinlikle geçirilmemelidir. Kablolar olabildiğince toroidal transformatörün merkezinden geçirilecek şekilde düzgün montaj yapılmalıdır .
Kaçak akım koruma şalterleri sistemde oluşan kaçak akımın dalga formun algılayabilme yeteneklerine göre farklı tiplerde üretilmektedir. AC tipi kaçak akım koruma şalterleri; Rezistif yükler, Klasik aydınlatma, Elektrikli ısıtıcılar olan uygulamalarda, A tipi kaçak akım koruma şalterleri; Led sürücüler ve Dimmerler, İndiksiyon ocakları, Yürüyen merdivenlen uygulamalarında, B tipi kaçak akım koruma şalterleri; AC/DC motor sürücüleri, Fotovoltaik tesisler, UPS, Frekans dönüştürücüler, Elektrikli araç şarj istasyonu olan uygulamalarda kullanılır.
Akım trafosu, devreden geçen akımı ölçmek için kullanılan, primer sargıların meydana getirdiği elektromanyetik alanın sekonder sargılar tarafından kesilerek bir akım indüklenmesine neden olan ölçü transformatörüdür. Akım transformatörü temel olarak primer akımı (A), güç (VA), doğruluk sınıfına göre seçilir.
Motor, Fan, Pompa uygulamalarında 3 kutuplu kontaktör, nötr kutbunun da kesilmesi isteniliyorsa 4 kutuplu kontaktör kullanılmalıdır. Motor yönü değiştirme, şebeke-jeneratör transfer işlemlerinde enversör kontaktör kullanılmalıdır. Benzin istasyonu, asansör, otomat sistemleri için mini kontaktör kullanılabilir. Okul, hastane, eğitim merkezleri, ofislerde sessiz çalışma özelliğine sahip modüler tip kontaktörler kullanılabilir.
Panoların iskeletini oluşturacak sacların ölçüleri, delinecek yerleri tespit edilir. Sac işleme makinesine komut verilir. Panonun iskeletini oluşturma komutu verilen sac, makineye konulacak şekilde ayarlanır. Böylece hızlı ve otomatik olarak bütün işlemler yapılır
Tesislerde çoklu motor sürülmelerinde kullanılan pano tipidir. Bina Otomasyonu sistemlerinde DDC panolar ile kontrol edilerek hem manuel hem otomatik olarak motorları sürebilecek sistemlerde üretilir
İzolasyon panoları, IT sistemlerin tıbbi alanlardaki uygulamaları olan izole güç sisteminin her bir grup 2 odasının beslemesini TS HD 60364-7-710 standardına uygun olarak gerçekleştirdiği panolardır